Bloggarit

Jakon verkkosivuilla julkaistaan eri elämän aloilta tunnettujen suomalaisten blogikirjoituksia, kuvia ja videotervehdyksiä. Kirjoitukset ja kuvat ovat bloggareiden päiväkirjatyylisiä vapaamuotoisia ajatuksia voitoista, tappioista, vapaa-ajasta, harjoituksista, harrastuksista, otteluista ja elämästä yleisesti ilman tiukkoja raameja. Kaikkia bloggareita yhdistää kunnianhimo ja tavoitteellisuus omaa ammattia kohtaan, mutta myös tavallinen arki ja elämä julkisen ammatin esiripun takana.

Pekka Lagerblom

Esittely

Pekka Lagerblom on 34-vuotias lahtelainen jalkapalloammattilainen, joka on pelannut ulkomailla yli kymmenen vuotta muun muassa Saksassa, Norjassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Lahden Reippaan kasvatti viihtyy keskikentän keskellä rautaisen fysiikan ja hyvän pelikäsityksensä ansiosta. Tyylikäs herrasmies on valmistunut pelaamisen ohella Helsinki Design Schoolista, joten miestä ei siviilissä pelkästään näteissä Jakon verkkareissa nähdä. Ehtivänä ja ahkerana miehenä hän on myös opiskellut Personal Traineriksi sekä Saksassa että Yhdysvalloissa. Ekstrovertti maailmankansalainen on kielitaitoinen ja sujuvakäytöksinen herrasmies,  joka on naispuolisten ihailijoiden onneksi vapailla markkinoilla. Paljon nähneen ja kokeneen pelimiehen blogit sekä kuvat tarjoavat näkökulmia ammattilaisen elämästä. Tyylikkäästi ja rautaisella fysiikalla höystettynä.

Saavutukset

 • Vuoden Veikkausliigatulokas 2002 FC Lahti, 13 maalia.
 • Bundesliigan tuplamestari 2004 Werder Bremen.
 • A-maaottelut 12.
 • Muotisuunnittelija Helsinki Design School 2015.
 • Personal Trainer.

 

Tavoitteet

Pelata jalkapalloa ammattilaisena niin pitkään kuin mahdollista. Löytää kentiltä kivat kaverit.

Lukas Hradecky

Esittely

Lukas ”Luke” Hradecky on jalkapallon Suomen A-maajoukkueen maalivahti, joka edustaa seuratasolla Eintracht Frankfurtia Saksan Bundesliigassa. Saksaan hän siirtyi vahvistamattomien grillihuhujen mukaan 2.5 miljoonan euron siirtosummalla Tanskan Brøndby:stä. Saksan Bundesliigan maalivahtien eliittiin kuuluva Luke on äänestetty muun muassa vuoden jalkapalloilijaksi Suomessa 2016. Huumorintajuinen, iloinen ja veijarimainen turkulainen on fanien suosikki myös Saksassa, sillä paikallinen kielikin taipuu jo mukavasti. Luke on toiminut Tanskassa asuessaan muun muassa maaliruisku Teemu Pukin hovikokkina ja majoittajana.

Saavutukset

 • A-maajoukkue debyytti 20 -vuotiaana 2010 Viroa vastaan, 34 A-maaottelua Suomen paidassa.
 • Nuorten maajoukkueen paras pelaaja 2010.
 • Tanskan Cup mestari 2013, Esbjerg.
 • Tanskan liigan kevätkauden pelaaja 2013.
 • Esbjergin kauden pelaaja 2013.
 • Vuoden paras maalivahti Tanskassa 2013.
 • Kutsu linnanjuhliin 2016 (valmentaja kielsi osallistumisen)

 

Tavoitteet

Seurajoukkueen kanssa europeleihin kauden 2016-2017 päätteeksi. Nostaa maajoukkuekavereiden kanssa Huuhkajat uuteen lentoon.

Nora Heroum

Esittely

Nora Heroum on 22-vuotias Helsingistä kotoisin oleva jalkapalloammattilainen. FC Viikingeistä ja Koivukylän Palloseurasta urallaan eteenpäin ponnistanut taitava keskikenttäpelaaja on edustanut pääsarjassa muun muassa HJK:a, Honkaa ja Åland Unitedia. Nora pelaa tällä hetkellä tasokasta Tanskan pääsarjaa ja Mestarien liigaa Fortuna Hjørringissä. Tanskan kielen opintoja suorittava iloinen, sosiaalinen ja urheilullinen Nora on kiinnostunut opiskelemaan psykologiaa tulevaisuudessa. Vapaa-aika kuluu mieluiten ystävien ja perheen seurassa.

Saavutukset

 • 49 A-maaotttelua
 • naisten EM-kilpailut 2013
 • U20 MM-kilpailut 2014
 • 2016 Tanskan pääsarjan mestaruus ja Cup voitto

 

Tavoitteet

Menestyä seurajoukkueessa ja maajoukkueessa mahdollisimman hyvin. Mestareiden liigassa vastaan asettuu puolivälierissä Manchester City maaliskuun lopussa.

Miko Kailiala

Esittely

Miko Kailiala on 24-vuotias helsinkiläistynyt ylväs lietolainen sinkkumies. Hän pelaa salibandya viime kauden päätteeksi Viikinkien ja Tapanilan Erän fuusion myötä syntyneessä nimihirviöseurassa nimeltään Eräviikingit. Maajoukkueessa Miko on ollut mukana vuodesta 2012 lähtien. ”Miklu” tunnetaan kentän ulkopuolella sosiaalisena sekä suorasanaisena ihmisenä, joka viihtyy mielummin porukassa kuin yksin. Urheilun vastapainonan Miklu suorittaa kandidaatin tutkintoa Estonian Business Schoolissa, joka nimestään huolimatta sijaitsee fyysisesti Ruoholahdessa eikä lahden toisella puolen Virossa.

Salibandykenttien hurmuri ei ole vuoden 2012 ylioppilaskirjoitusten jälkeen kirjoittanut yhtäkään pidempää tekstiä äidinkielellään, sillä koulussakin opiskelukielenä on englanti, joten nähtäväksi jää, minkälaista tekstiä on luvassa. Miklu kuitenkin takaa, että pilke pysyy silmäkulmassa! Sosiaalisessa mediassa hänet löytää nimimerkin mmiklu takaa.

Sähly-CV

 • Miesten maailmanmestaruus 2016 ja MM-hopea 2014
 • Nuorten maailmanmestaruus 2011
 • Opiskelijoiden maailmanmestaruus 2016 ja MM-pronssi 2014
 • Kotimaisessa liigassa kaksi pronssia kausilta 13-14 & 14-15 SSV:n paidassa
 • Suomen cup kultaa 2014 ja 2016, hopeaa vuosina 2013 ja 2015
 • Junnumitaleita kymmenkunta

 

Salibandyliigan runkosarjassa 158 ottelua, joissa 186 maalia ja 74 syöttöä = 260 tehopistettä.
Maajoukkueessa 39 virallista maaottelua, joissa 21 maalia ja 16 syöttöä = 37 tehopistettä.

Mikko Kuningas

Esittely

Mikko Kuningas on 19-vuotias jalkapalloa ammatikseen FC Lahdessa pelaava keskikenttäpelaaja, joka tähyää ulkomaan kentille. Mikon uran ensiaskeleita on ollut tukemassa kasvattiseurat Luumäen Pojat ja PEPO Lappeenranta. Kolmatta kauttaan Lahdessa aloittava vasuri pyrkii tekemään lopullisen läpimurtonsa kansallisella tasolla ja uskoo hoitavansa siinä samassa kevään ylioppilaskirjoitukset kunnialla maaliin. Suurenosan vapaa-ajastaan Mikko käyttää musiikin kuunteluun, liikuntaan ja kattiloiden pohjiin palaneiden ruokien raaputtamiseen.

Saavutukset

 • Poikien maajoukkue U18, U19 & U20
 • Liigacup mestaruus 2016

 

Tavoitteet

Menestyminen seurajoukkueessa. Ulkomaille pelaamaan pääseminen.

Jani Petteri Uhrman

Esittely

Jani Petteri Uhrman on 38-vuotias lahtelainen jalkapalloentusiasti ja alasarjaromantikko, jonka mielestä jalkapalloon ei tarvita tasaista kenttää tai kantapääkikkoja, vaan kenttä ja kaksi joukkuetta. Jani ei tunnustaudu ”lajiniiloksi”, vaan on täysiverinen ”lutuurilasse”, jolle jalkapalloilu on ennemminkin kaikille elämänalueille ulottuva kokonaisuus kuin pelkkä urheilulaji.


Pelaajana hänen oikea jalkansa on vähemmän huono, vasemman toimiessa vain heikkona tukijalkana. Jalkapalloilun saralla kirkkaimpana Uhrmanin CV:ssa loistaa Lahen Pojat Jalkapalloseuran perustaminen ja pyörittäminen 7 vuoden ajan. Tällä hetkellä Jani virittelee kurkkuaan uransa joutsenlaulua varten.

Saavutukset

 • Ainakin yksi maali kutos-, vitos- ja nelosdivisioonassa
 • Hienoja hetkiä hienoissa joukkueissa

 

Tavoitteet

 • Päättää jalkapalloura tyylillä
 • One more year
TUOTTEIDEN HYVÄ SAATAVUUS
JAKO:n keskusvarastolla on aina tuotteita saatavilla ja tilattavissa.
NOPEAT TOIMITUKSET
Toimitukset Suomeen n. 7 arkipäivän päästä tilauksesta.

HINTA-LAATUSUHDE
Korkealaatuiset JAKO-tuotteet ovat joukkueurheiluun suunniteltuja ja kulutusta kestäviä.

Send this to friend